Жълт код за значителни валежи с гръмотевици е обявен в седем

...
</TD
>Жълт код за значителни валежи с гръмотевици е обявен в седем
Коментари Харесай

Лоша новина за плажуващите днес

Жълт код за обилни превалявания с гръмотевици е разгласен в седем области за неделя. Това са Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна и Бургас, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Условия за по-интензивни превалявания ще има все още на изолирани места, през нощта и до обяд основно в планинските региони на западната половина на страната, а след обяд - в Източна България.

След обяд облачността ще се раздира и понижава, а до вечерта преваляванията на всички места ще отслабнат, в по-голямата част от страната и ще спрат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 22° и 27°, в София - към 21°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, към и след обяд - забележителна и ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е най-вече забележителна. Ще има краткотрайни, основно до обяд краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. До вечерта преваляванията в множеството региони ще спрат, облачността ще се раздира и понижава. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад, ще е най-вече сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 8°.

През първите дни от новата седмица ще бъде най-вече слънчево. В понеделник след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в източните и планинските региони ще превали и прегърми. Във вторник вероятността за превалявания понижава, въпреки всичко не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан, в понеделник от северозапад, във вторник - от запад. Температурите ще се покачат и във вторник оптималните ще са сред 27° и 32°.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР